Hoe begeleiden we best je schattige chinchilla tot een volwassen dier?

 

GEZELSCHAP: Chinchilla’s zijn echte sociale dieren en leven in het wild in kolonies. Thuis kan je ze best van jongs af in paartjes houden of met meerdere samen.

 

RUIMTE: Zorg voor een voldoende ruime kooi , er is minimaal een oppervlakte van 100x80cm nodig. Let er op dat ze van stevig en knaagbestendig materiaal is. Zorg voor verschillende niveaus want chinchilla’s zijn klauteraars en houden van springen.

 

GEDRAG: de chinchilla is een vrij makkelijk huisdier. Hou er natuurlijk rekening mee dat dit nachtdieren zijn! Ze zijn actief van de schemering tot zonsopgang. Overdag rusten ze en is het dus ook belangrijk dat de kooi op een rustige, stille plek staat die ook tochtvrij is en niet in de volle zon.

 

VOEDING:

  • Basisvoer zijn de specifieke chinchilla pellets. Die bestaan uit gemalen granen, geperst hooi en toegevoegde vitamines en mineralen.
  • Ook dagelijks een handvol vers hooi is nodig voor de vertering.
  • Af en toe een extraatje kan maar alleen als het specifiek voor chinchilla’s is!
  • Zorg voor een knaagsteen in de kooi: goed voor het onderhoud van het gebit en daarnaast krijgt de chinchilla ook een portie kalk binnen.
  • Vers drinkwater mag natuurlijk niet ontbreken.

 

GEZONDHEID:

  • Chinchilla’s zijn befaamd omwille van hun mooie vacht en daarvoor is een dagelijks zandbad een must! Plaats dagelijks een bakje met vers chinchilla zand in de kooi. Dan gaan ze erin rollen tot hun vacht mooi glanzend is.

.

 

 

Bij vragen, neem contact op met onze specialisten via 056/50.25.70 Dadizele of 056/85.96.00 Moeskroen.

 

 

Als je al deze tips&tricks toepast dan ben je pas echt een verantwoordelijke chinchilla mama of papa!