Duponzoo, de bekende dierenspeciaalzaak in de Kleppestraat in Dadizele, wordt eind volgend jaar gesloopt. Op de site en de nabijgelegen parking komt een nieuwe verkaveling. Dierenliefhebbers zullen terechtkunnen in nieuwe vestigingen in Kuurne en Menen.

In 1994 streek het familiebedrijf Duponzoo neer in het centrum van Dadizele. Volgend jaar verdwijnt de winkel uit de gemeente. Het schepencollege van Moorslede keurde onlangs een sloopvergunning voor de site goed. “De site is eigendom van onze familie, maar we verhuren die nog tot eind volgend jaar”, aldus Peter Vandenbussche.

De familie Vandenbussche heeft grote plannen. “Na de sloop zal werk worden gemaakt van een verkaveling met een veertigtal koppelwoningen. Ook de huidige parking zal verkaveld worden”, aldus Vandenbussche.

Burgemeester Ward Vergote (Visie) heeft er een dubbel gevoel bij dat Duponzoo weggaat. “De dierenzaak lokt echt wel een pak volk naar onze gemeente. Voor het toerisme in Dadizele is dit jammer. Anderzijds zijn we natuurlijk benieuwd naar de ontwikkelingen op die site.”

Uitbreiden niet mogelijk

De klanten van Duponzoo blijven niet op hun honger zitten. De dierenspeciaalzaak maakt werk van een nieuwe winkel in zowel Kuurne als Menen. “26 jaar geleden begonnen we te schrijven aan het succesverhaal hier in Dadizele. Heel wat klanten kwamen van ver en namen een bezoekje aan Duponzoo op in hun dagje Dadizele. De zaak barst hier echter uit haar voegen. We zochten de voorbije jaren naar een manier om uit te breiden. Dat is hier jammer genoeg niet mogelijk”, aldus marketing manager Sabine Rotsaert. (Lees verder onder de foto).

Bekende dierenzaak maakt plaats voor verkaveling

Roos en Jan uit Wevelgem zijn al jarenlang klant. “Dat de winkel naar Kuurne verhuist, is voor ons niet zo erg.” FOTO: SBR

Binnenkort wordt langs de Ringlaan in Kuurne de eerste spadesteek gegeven van de nieuwe Duponzoo. “Op het vlak van mobiliteit en ruimte een uitstekende locatie om een nieuwe, grotere en modernere winkel te bouwen. We komen met een speciaal concept op de proppen waar we in de toekomst meer over kwijt kunnen”, aldus Rotsaert.

Naast de conceptstore in Kuurne komt er ook een nieuwe winkel in het Tyberpark in Menen. “We zijn nog de enige overgebleven dierenspeciaalzaak in de regio. Met de winkels in Moeskroen, Menen en Kuurne kunnen we de dierenliefhebber op zijn wenken bedienen.”

Roos Pinnoo (70) en Jan Stragier (72) uit Wevelgem zijn al jarenlang klant in de winkel in Dadizele. Woensdagmiddag gingen ze er langs om een nieuw aquarium te kopen. “Dat de winkel straks verhuist naar Kuurne, is voor ons niet erg. Duponzoo blijft goed bereikbaar”, aldus het koppel.