Pootjes in de winter 

Preventief beschermen

Dit ziet er misschien gek uit maar het zorgt er wel voor dat de pootjes beschermd zijn tegen verschillende gevaren zoals ijs, zout en scherpe stenen. De kussentjes op de poten van je hond zijn namelijk heel gevoelig. Als je hond geen schoenen verdraagt, kies dan voor een om zo de pootjes beter te beschermen. Smeer ze goed in vooraleer je gaat wandelen en voorkom ijs- en zoutophopingen.

Veeg de pootjes af na het wandelen

Het is heel belangrijk om de pootjes van je hond af te kuisen na het wandelen, zo voorkom je dat je hond achteraf zijn/haar poten aflikt en ontelbare chemicaliën binnenkrijgt maar ook dat de slechte stoffen kunnen inwerken. Gebruik een warme natte handdoek om zoutresten, antivries en ijsvorming verwijderen. Een zachte droogloop mat doet ook wonderen.

Verzorg pijnlijke pootjes

Zoals eerder vermeld, zijn de pootjes van je viervoeter heel gevoelig en kunnen deze snel ontsteken. Wanneer het al te laat is en je hond al gevolgen heeft opgelopen kan je vaseline gebruiken om de pijn te verzachten. Wanneer je open wonden, infecties of zweren opmerkt is een bezoek aan de dierenarts vereist!