INTERVIEW MET DE ZAAKVOERDERS


GESCHIEDENIS

Dierenspeciaalzaak DUPONZOO met winkels in Menen, Dadizele en Moeskroen, is een volbloed familiebedrijf. Het wordt vandaag gerund door de broers Frederic, Vincent en Olivier Dupont.

Het is 1965 wanneer Erna Leleu aan het station in Menen start met een kleine kruidenierswinkel, waarin ze ook granen en zaden, plantgoed en duivenvoer verkoopt. In 1966 trouwt ze met Denis Dupont, die op dat moment als boekhouder werkt bij een Frans bedrijf maar al snel zijn vrouw gaat bijstaan. Aan het aanbod worden vogels, knaagdieren en  andere beestjes toegevoegd.

“Het was een succes en ze hebben de zaak zeker een tiental keer moeten uitbreiden. Van een klein winkeltje groeide Duponzoo in Menen uit tot een zaak van 400 m²”, vertelt Frederic Dupont. “Ik ben in 1986 in het familiebedrijf gekomen, en toen zijn we ook verhuisd naar de Rijselstraat in Menen. In 1994 werd dan de winkel in Dadizele geopend.” Sinds 2014 heeft Duponzoo ook een dierenspeciaalzaak in Moeskroen die, in een joint-venture met de familie Vandenbussche, verbonden is aan het tuincenter Famiflora. “Geen afdeling dus van het tuincenter, maar een volwaardige winkel met een groot ‘levend aanbod’. In twee jaar tijd is die uitgegroeid tot onze grootste vestiging”, zegt Frederic.

KWALITEIT EN KENNIS

Duponzoo is een gewaardeerde dieren speciaalzaak die klanten van heinde en verre lokt. Heel veel Fransen ook, uit het hele land.  “De waardering van onze klanten, en het feit dat ze van zo ver komen, heeft te maken met onze grote focus op kwaliteit”, vult broer Vincent aan.

“De kwaliteit van de dieren in de eerste plaats, al is het niet eenvoudig om die te garanderen, maar ook de kwaliteit van onze winkel diensten. De winkels zijn schoon, een proper onderkomen van onze dieren is prioriteit nummer één. Dat merken onze klanten ook.”

“Daarnaast steken we veel energie in het opleiden van onze medewerkers, zodat ze de klanten met kennis van zaken over de verschillende dieren kunnen bijstaan”, vervolgt Frederic. “We verkopen niet alleen, we adviseren ook. Een dier is nu eenmaal niet zomaar een product: mensen moeten goed weten waar ze aan beginnen en hoe ze het dier optimaal moeten verzorgen. Dit klinkt allemaal evident, maar ik vrees dat veel dierenwinkels het daar niet zo nauw mee nemen. Bij grotere ketens krijg je dan weer niet hetzelfde persoonlijke advies als wij in onze winkels meegeven en de tuincenters die ook dieren verkopen, halen nooit hetzelfde aanbod aan vogels, knaagdieren, vissen, reptielen, noem maar op... als wij.

DE DUPONZOO KWALITEITSLABELS

  • voeding voor honden en vissen
  • manden en kussen voor hond en kat
  • Vogelkooien en knaagdierkooien
  • Decoratiematerialen voor aquariums

Categorieën

Informatie

  • 5fe61c144017f4fa5059ffa8e7f373f2.jpg

Block title

Visit our blog

Accept

Site use cookies