Het charter welzijn van gezelschapsdieren.

In het belang van dieren.

Huisdieren hebben een positieve impact op iedereen die er een heeft. Elk baasje met het hart op de juiste plaats zal dat bevestigen. De gezelschapsdieren die we jou bij Duponzoo aanbieden, krijgen de allerbeste beste zorgen. Het hele traject dat ze afleggen, van bij de kweker, via ons, tot bij je thuis, moet correct gebeuren. Het dierenwelzijn staat centraal. Omgekeerd verdient elk dier dat dus ook.  

De dieren blijven tijdelijk bij ons. We dragen de zorg en verantwoordelijkheid voor de dieren tot jij ze hun thuis geeft en die taken overneemt. Daarom willen we je deel maken van het Charter voor het welzijn van gezelschapsdieren. In het belang van de dieren. Een echt hart voor dieren.

Daarom aarzelden we bij Duponzoo geen seconde om het charter “welzijn van gezelschapsdieren” te ondertekenen. Meer nog, we maakten actief deel uit van de werkgroep PET binnen Comeos, die dit charter opstelde. De dierenspeciaalzaken die dit ondertekenen, zetten het welzijn van de gezelschapsdieren die ze verhandelen bovenaan hun prioriteitenlijst. 

Duponzoo dus ook. Al jaren

. 

Hoe maken we dat waar?

Als dierenspeciaalzaak hebben we nauwkeurige preventie- en actieplannen om de hygiëne altijd te garanderen. Het is duidelijk wie verantwoordelijk is voor de verzorging van de dieren. 

We controleren elk dier dat bij ons binnenkomt. Klachten worden nauwgezet opgevolgd en behandeld. Dieren die ziek worden, krijgen de nodige zorg, veilig afgezonderd van andere dieren. 

Alle medewerkers krijgen de mogelijkheid om zich blijvend bij te scholen als het om dierenwelzijn gaat. 

 

Duponzoo bouwde de voorbije decennia de reputatie van betrouwbare partner op. Ons volledige bedrijf werkte hier hard voor. In de toekomst blijven we dat minstens even hard doen.  

Duponzoo is niet voor niets fan van jouw dier. 


Klaar om een huisdier in huis te nemen?

Een nieuwe dier in huis zorgt ongetwijfeld voor bijzonder mooie momenten. Tenminste, als je vooraf grondig nadenkt over de aankoop of adoptie ervan. Want een huisdier is niet altijd een cadeau. Maar wie zich eerst goed informeert, mag rekenen op veel liefde en vriendschap.  Wil jij weten of jij geschikt bent om een dier in huis te halen?  Doe de test op eendierisgeencadeau.be. 

Toch vragen? Contacteer direct onze specialisten  056 50 25 70 of mail naar info@duponzoo.be

Mijn account
OF